Zaklamptest onder water
- Ik testte op 30 oktober 2016 twee waterdichte en zeer sterke zaklampen, die het snorkelend vissenmonitoren een stuk makkelijker maken: de Nitecore P36 en de Fenix TK35.
- De linker lamp is de Nitecore (die met de zilveren rand), rechts de Fenix.
- De Fenix heeft op de hoogste stand.een wat fellere, compacte bundel. Dat is goed om te (schat-)zoeken.
Echter, de bundel van de Nitecore is op zijn felst toch wat diffuser en daarmee 'diervriendelijker'. - Uitkomst: beide lichtbundels doen onder water prima dienst, al ligt mijn voorkeur dus bij de Nitecore.
- Het grote voordeel van de Nitecore is verder de soepel draaiende 'volume'knop (voor de verlichtingsstanden): deze maakt amper klikgeluiden, waardoor de vissen niet schrikken als je de lamp stapsgewijs naar een minder felle stand draait.
- De Fenix TK35 heeft 4 standen, die via een drukknop te bedienen zijn: ze maken 'harde' klikgeluiden onder water, die voor dieren die nog niet aan mij gewend zijn (snoek, brasem, zeelt, karper), schrikreacties kunnen oproepen. Bovendien is het nadeel dat je om van stand 4 naar stand 3 te komen, 4-1-2-3 moet klikken.
- Bij de Nitecore is een kleine duimbeweging opzij al voldoende om de lamp een standje lager te zetten, zodat de lamp niet te fel meer schijnt voor goede filmopnames.
- Uitkomst: de Nitecore P36 heeft onderwater mijn hart gestolen! De resultaten boven water geven eigenlijk dezelfde resultaten, maar daarover meer in een tweede test.
- Ik kocht mijn Nitecorelamp bij de specialist. Bram Louwers kent zijn lampen en denkt mee met zijn klanten. Hij raadde me dan ook dit type Nitecore aan voor deze specifieke en innoverende onderzoeksmethode voor smalle én bredere (incl. diepere) stadsgrachten.